De speelkoul
Over de speeltuin openingstijden groepen vrijwilligers activiteiten fotogallerij
contact
vrienden van de speeltuin project speeltoren
     
 

 

22 mei 2013

cultuurprijs Stichting Wilhelmina Sangers

Stichting Wilhelmina Sangers kent cultuurprijs toe voor het “project vervangen speeltorencomplex” ter waarde van € 2500,-

De oorkonde is overhandigd op 22 mei 2013 in Venray en het bedrag is inmiddels overgemaakt

25 september 2011

Ingebruikname speeltoren met glijbaan

Het is zo ver. Zondag 25 september is fase 2 van het nieuwe toestel gerealiseerd. De grote toren met hoge glijbaan is weer terug in de speeltuin. Om te vieren dat we weer over een speeltoren met glijbaan beschikken, houden we zondag 25 september een wedstrijd tijdglijden op de nieuwe glijbaan.

Deze start om 15.00 uur en zal ongeveer een uur duren.

18 juli 2011

Vrienden van de speeltuin.

Inmiddels hebben diverse sponsoren als "vriend van de speeltuin" een bijdrage geleverd om de realisatie van het speeltoestel mogelijk te maken.

Samen hebben ze al ruim € 3000,00 bij elkaar gebracht. Wij danken deze mensen/ondernemingen.

18 juli 2011

Diverse fondsen helpen speeltuin de Speelkoel.

Inmiddels hebben diverse Fondsen een bijdrage toegezegd aan de Speelkoel voor de realisatie van het nieuwe speeltoestel. Jantje Beton € 10.000,00, Anton Van de Santheuvel € 1.700,00, Stichting FSI € 1.000,00, VSB € 10.000,00 en Rabobank goede doelen fonds € 5.000,00. Fantastisch dat zij het belang van de waarde van de speeltuin in de regio inzien en ondersteunen. Wij danken hen.

11 juni 2011

Basisschool Maria Goretti haalt maar liefs 2600 euro op voor Speeltuin St Joost

Op woensdag 1 juni organiseerde de speeltuin van St Joost voor de Maria Goretti school een sponsorloop. De opbrengst van deze sponsorloop zou ten goede komen aan de nieuwe speeltoren met grote glijbaan, in de speeltuin van St Joost. De kinderen zochten van tevoren sponsoren in hun omgeving.  1 Juni vierde de school van St Joost: meester – en juffendag. Een onderdeel hiervan was de sponsorloop. De kinderen waren enthousiast en renden of hun leven er van af hing. De kleinsten renden 5 minuten. De middengroep 10 minuten en  groep 6, 7 en 8 rende maar liefs 15 minuten. Zelfs enkele juffen renden mee en droegen zo een steentje bij aan deze gezellige ochtend.

De speeltuin is heel erg blij met het gigantisch bedrag van 2600 euro. Naast de kinderen en sponsoren ook een woord van dank aan de Maria Goretti School die gehoor gaf aan onze vraag om een sponsorloop te mogen organiseren.

5 juni 2011

Dubbeltjes actie Topslagwerij Savelkoul levert € 350 op.

Topslagerij Savelkoul doneert € 350,00 naar aanleiding van dubbeltjesactie.

Namens de speeltuin bedankt.

26 april 2011

Opening fase 1 nieuw toestel groot succes

De openingvan de 1ste fase van het nieuwe speeltoestel op 25 april was een groot succes. Buiten de bijzondergezellige dag die de eerste bezoekers mochten beleven, waren voorals de reacties op het nieuwe toestel zeer lovend. De kinderen klommen met grote getale op en over het klauterbos. Zoals het ook bedoeld was. Nu op naar fase 2.

 

12 april 2011

Klanten bepalen hoeveel Topslagerij Savelkoul doneert aan speeltuin “De Speelkoel”

Topslagerij Savelkoul heeft een wel heel speciale sponsoring bedacht, waarbij hun bijdrage aan het nieuwe speeltoestel afhangt van de aankopen van hun klanten.

 

“Dubbeltjes” sparen bij Topslagerij Savelkoul

Topslagerij Savelkoul helpt ons mee om geld bij elkaar te sparen voor de plannen van speeltuin de Speelkoel. Hoe gaat dat in zijn werk?

Iedere week zijn er 2 actie artikelen waarmee u Topslagerij Savelkoul laat sparen door te stempelen. Iedere stempel is een dubbeltje (€ 0,10) waard. Op posters in de slagerij kunt u zien hoeveel er al is gespaard. De actie begint week 16 en duurt 6 weken (van 18 april tot 28 mei). U koopt dus artikelen uit onderstaande lijst tegen de normale prijs en per item doneert Topslagerij Savelkoul € 0,10 aan de Speelkoel. Hoe meer u er van koopt, des te groter is de sponsoring door Topslagerij Savelkoul.

Week 16 (18 t/m 23 april):

-per 250 gram koude schotel en per 100 gram gekookte ham, 1 stempel

Week 17 (26 t/ 29 april):

-per stroganoff gehaktbal en per 100 gram gebakken pastei, 1 stempel

Week 18 (2 t/m 7 mei):

-per verse kipschnitzel en per 100 gram cervelaat, 1 stempel

Week 19 (9 t/m 14 mei):

-per roomschijf speciaal en per 100 gram boterhamworst, 1 stempel

Week 20 (16 t/m 21 mei):

-per indiana spies en per 100 gram gegrilde ham, 1 stempel

Week 21 (23 t/m 28 mei):

-per hamburger speciaal en per 100 gram gebraden gehakt, 1 stempel

Help de Speelkoel. Stem uw menu af op bovenstaande lijst en spaar daardoor zoveel mogelijk zodat speeltuin de Speelkoel haar plannen kan verwezenlijken.

Bij voorbaat onze dank,

Speeltuin “De Speelkoel”

 

2 april 2011

Realisatie fase 1 nieuw speeltoestel in volle gang

Momenteel wordt hard gewerkt om fase 1 van het nieuwe speeltoestel te realiseren. 1 april jl. zijn de palen van het te realiseren klauterbos gestort. Op Paasmaandag 25 april zal het klauterbos gereed zijn om op te spelen. Deze dag zal fase 1 dan ook geopend worden, zodat in de meivakantie weer volop gespeeld kan worden.

Hoe de vernieuwde speeltuin er uit zal gaan zien, kunnen jullie binnenkort zien op onze website www.despeelkoel.nl. en ook tijdens de opening op Paasmaandag, zal het definitieveplan onthuld worden. Vast staat dat er een te gek en uitdagend speeltoestel, met zeer veel speelplezier komt in speeltuin ‘de Speelkoel’. We hopen dat weer vele kinderen en ouders, de weg naar de speeltuin zullen terugvinden en er weer naar hartelust gespeeld zal worden in Sint Joost.

 

Nieuwsgierig naar het nieuwe speeltoestel?

 

 
  20 maart 2011  
 

NL-doet schenkt Speeltuin St Joost 500 euro

Speeltuin ‘de Speelkoel’ heeft 500 euro gekregen van het Oranje Fonds voor haar inschrijving bij NL-doet.

Deze vrijwilligersdag is een landelijke actie en vond plaats op zaterdag 19 Maart.

De speeltuin had als klus aangeboden om de speeltuin speelklaar te maken voor het nieuwe seizoen, bladeren te ruimen, de heg uit te doen, het huisje achter in de speeltuin dicht te metselen, speeltoestellen te reinigen en schilderen, het winkeltje te voorzien van een likje verf enz enz.

Ondanks dat er geen nieuwe vrijwilligers voor deze klus bij waren, hebben onze eigen vrijwilligers de handen flink uit de mouwen gestoken zodat de speeltuin er al weer een stuk mooier uit ziet.

 

 
  10 februari 2011  
 

Vervanging speeltorencomplex

Zoals de meeste mensen weten is vorig seizoen het grote speeltorencomplex afgekeurd en verwijderd. Dit is voor de speeltuin een strop geweest.

Vele bezoekers bleven weg, waardoor de omzet van het terras en vooral de gezelligheid uit de speeltuin verdween.

Het afgelopen jaar is er door vele vrijwilligers keihard gewerkt aan het zoeken naar een nieuw en uitdagend speeltoestel. We hebben voor een speeltoestel gekozen dat veel speelplezier biedt aan de kinderen uit de bovenbouw van de basisschool.

Maar aan zo’n speeltoestel hangt natuurlijk geen klein kostenplaatje. We hebben ruim € 100.000 nodig voor het realiseren van een nieuw speeltoestel. Op het moment is de organisatie druk in overleg met verschillende fondsen en sponsoren. Verder staan er een aantal activiteiten op het programma, die ook geld opleveren.

Omdat deze zaken een meer dan flinke inspanning vragen en niet binnen enkele weken te realiseren zijn, hebben we het project in 3 fases opgedeeld. Fase 1 wordt in April gerealiseerd. Fase 2 hopen we nog voor de zomervakantie te kunnen realiseren.

Omdat we natuurlijk afhankelijk zijn van het vinden van financiele bronnen, gebonden zijn aan levertijden van het materiaal en de speeltuin moeten sluiten voor het plaatsen van de toestellen, zal Fase 3 pas volgend seizoen gerealiseerd worden.